Onderhoud en montage

Onderhoud

Wij leveren een groot assortiment artikelen van een brievenbus tot een deurkruk. Daarom geven wij op deze pagina een overzicht van de diverse onderhoudsvoorschriften en montage mogelijkheden.

Op deze pagina laten wij een aantal verschillende montage handleidingen zien. Voornamelijk van onze veel voorkomende artikelen.

31015010_2

Onderhoud Brievenbussen

Onze brievenbussen hebben niet veel onderhoud nodig.

Hiervoor delen wij de brievenbussen op in de twee afwerkingsopties. Wij bieden namelijk gecoate brievenbussen aan en RVS geschuurde varianten.

Voor de gecoate versie is er niet veel onderhoud nodig. Alleen schoonmaken met een zachte spons én daarna afnemen met een droge doek. De coating heeft niet meer nodig.

Voor RVS brievenbussen kan er meer onderhoud nodig zijn door het schoon te maken met RVS cleaner. Hierbij dient het schoonmaken altijd te gebeuren door het volgen van de schuurrichting. Wij hebben hiervoor een specifieke onderhoud set beschikbaar.

Onderhoud Deurbeslag

Het onderhoud van ons deurbeslag is in te delen in 5 verschillende groepen, die allen een iets ander onderhoud nodig hebben of juist niet.

Onze coating is voorzien va een UV-bescherming, maar er is altijd een (kleine) kans op verkleuren bij een combinatie van zon, wind en omgeving.

Om een poedercoating product te onderhouden is er goede opvolging van onderhoud beschikbaar om de kleurechtheid te bewaren. Schoonmaken en ontvetten kan door middel van water of de cleaner die in onze onderhoud set aanwezig is. 

Daarna kun het artikel worden invet met een melamine spons met daarop een (auto)wax. Deze werkt om de kleur te intensiveren en direct te beschermen. De autowax kan hierna worden uitgepoetst (zoals ook met een auto) met een droge doek. Het product is direct beschermt. Normaal gesproken is dit één tot twee keer per jaar afdoende.

De oppervlakte van dit gedeelte van ons assortiment is voorzien van een Titanium PVD coating. Dit staat dan altijd op de verpakking vermeld. Deze behandeling geeft de oppervlakte van dit product een optimale bescherming tegen invloeden van buitenaf en slijtage.

De coating is dermate sterk dat wij er een levenslange garantie op geven tegen slijtage of verweren van de coating.

Door weersomstandigheden is het mogelijk dat er vuil op het product komt, deze is echter bijna altijd te verwijderen.

In normale omstandigheden is de coating te reinigen met een vochtige spons en kan daarna drooggewreven worden met een droge doek.

Heeft u last van hardnekkige aanslag op een product? Dan kunt u met een melamine spons  en een hard clean deze aanslag verwijderen. Na het schoonmaken kunt u het product voorzien van een roestvaststaalreiniger, deze laat een film achter die direct beschermt tegen aanslag.

Wij hebben hiervoor een onderhoud set beschikbaar specifiek voor PVD titanium producten.

Voor RVS deurbeslag kan er onderhoud nodig zijn door het schoon te maken met RVS cleaner.

Hierbij dient het schoonmaken altijd te gebeuren door het volgen van de schuurrichting. Wij hebben hiervoor een specifieke onderhoud set beschikbaar.

Onze finishes chroom, mat chroom, mat brons, glans nikkel, mat nikkel zijn voorzien van een 2 componenten epoxy lak. 

De beschermd bij aanraking en tegen weerselementen. Wanneer de laag van deze lak echter doorbroken is, kan er corrosie ontstaan waardoor er donkere plekken te zien zijn.

Het is dan ook belangrijk dat deze finishes niet schoongemaakt worden met agressieve schoonmaak middelen, schuurmiddelen en schuursponsen.

Het enige wat deze artikelen nodig hebben is het afnemen met water, spons en droge doek.

Wij hebben twee finishes in ongelakt messing.

Ongelakt messing gepolijst én getrommeld.

Deze artikelen hebben in principe geen onderhoud nodig en worden door weersomstandigheden juist donker én geleefd.

Messing is onderdeel van de koper-familie. Als de wens is om het product weer in originele staat terug te krijgen, dan kan dit gedaan worden met koperpoets met een droge doek. 

Montage informatie voor de Shuffle® producten

Rozetten dik
Rozetten ovaal en rechthoekig
Rozetten dun in geveerde versie (op aanvraag)
Minimal serie
Draaikiep raambeslag
Handgrepen 1
Handgrepen 2
hefschuif greep montage
Hefschuifdeurgreep
Minimal serie

Montage informatie voor de Mariani producten

montage artax
Deurkruk op Artax
Deurkruk op Nika
montage qbe
Deurkruk op Qbe
montage dory
Deurkruk op Dory
montage historia
Deurkruk op Historia
montage vh kira
Vh schild Kira
VH schild Qbe
VH rozet Nika
VH rozet Qbe

Montage informatie voor brievenbussen

Allux 1005 statief
Stoer! DVB 45004xxx serie
Flow systeembrievenbus
Brick systeembrievenbus