Certificeringen

EN 1906

Onze ronde rozetten en langschilden zijn standaard uitgevoerd met een EN1906 klasse 3 of 4 keuring. Mocht er bij een ander model rozet een hogere klasse nodig zijn, is dit in overleg altijd te bewerkstelligen.

EN 1906 is de Europese norm en internationale richtlijn voor deurbeslag. 

Volgens EN 1906 worden deurkrukken en deurknoppen op rozet of langschild geclassificeerd via een 8-cijferstysteem. Elk cijfer verwijst naar een producteigenschap die weer onderverdeeld zijn in verschillende klasse’s.

In dit 8-cijfersysteem is het cijfer 1 het belangrijkst voor ons, dit is de gebruikersklasse. Binnen dit cijfer vallen 4 verschillende klasse’s, waarvan Hardbrass klasse 4 op onze producten heeft. Klasse 4 is het Intensief gebruik waarbij het risico op onjuist gebruik zeer groot is. Bijvoorbeeld voetbalstadions, boorplatformen, barakken en openbare toiletten.

Niet alle producten van Hardbrass zijn geclassificeerd met een EN 1906 certificering. Als u dit wel graag wilt, dan moet u dit bij ons aangeven.

Veiligheidsbeslag SKG***

SKG is een keurmerk. Het staat voor Stichting Kwaliteit Gevelbouw. Dit keurmerk geeft aan voor hang- en sluitwerk of het voldoende inbraak werend is. Als dit zo is dan mag het product het keurmerk met ster(ren) dragen. De sterren geven de mate van inbraakwerendheid aan.

  • Eén ster: Producten met één ster worden beschouwd als niet-zelfstandig inbraak werend. Bij een product met één ster kost het de inbreker minder dan drie minuten om binnen te komen.
  • Twee sterren: Producten met twee sterren kunnen zelfstandig worden toegepast, en zorgen ervoor dat de inbrekers minstens drie minuten vertraging heeft.
  • Drie sterren: Drie sterren is het maximale. Ook hier kunnen de producten zelfstandig worden toegepast. Producten met drie sterren zorgen voor minstens 5 minuten vertraging voor de inbreker.

Dit keurmerk is een vereiste als u in aanmerking wilt komen voor een Politiekeurmerk Veilig Wonen.

Veiligheidsbeslag van Hardbrass

Ons SKG-beslag wordt jaarlijks gekeurd. Dit gebeurt door middel van verschillende druk- en trektesten. Hiermee behalen wij de maximale score voor deurbeslag.

Wij leveren ons beslag exclusief krukken. U kunt elk desgewenst model op ons beslag plaatsen, zolang het een ø16 of ø18 mm krukhals heeft.

Wij hebben een ruime keuze uit verschillende modellen en afwerkingen. Hieruit is het mogelijk om beslag met of zonder kerntrek beveiliging te verkrijgen.

Doordat ons SKG*** veiligheidsbeslag samenwerkt met alle europrofiel cilinders is een SKG*** cilinder niet nodig, de kerntrekkast van ons beslag biedt genoeg bescherming.

Het kerntrekbeslag is veiligheidsbeslag met een hardstalen afdekplaatje voor de cilinderopening, hierdoor wordt de cilinder afgeschermd en is er alleen nog een opening voor de sleutel.

Kerntrekken

Kerntrekken is een methode om bij iemand te kunnen inbreken. 

Hierbij gebruiken inbrekers een stalen schroef die ze in de cilinder draaien. De cilinder wordt dan door middel van een kerntrekker uit het beslag getrokken. 

Anti-kerntrekbeslag zorgt ervoor dat dit veel moeilijker wordt. Het is een betere beveiliging van uw huis.

Als een inbreker probeert binnen te komen in een huis met anti-kerntrekbeslag, zorgt de extra kast in het beslag dat je niet bij de cilinder kan komen of deze uit de sparing kan worden gehaald.

In veel gevallen is een inbreker geneigd om een deur met anti-kerntrekbeslag over te slaan. Ons complete assortiment zien?

Andere blogs

Verder lezen? Bekijk dan één van onze andere blogs hieronder!

Merken

Hardbrass heeft een goede band met onze topmerken! Deze band bestaat al sinds de samenwerking met onze verschillende leveranciers en/of

Lees verder »

Shuffle

Shuffle De SHUFFLE collectie bestaat uit krukken, rozetten, langschilden, raam- en voordeurbeslag en accessoires.  In deze collectie kun je alles

Lees verder »

Brick

Stevig en zeker, Brick! De Brick Brievenbussen van ons zijn de ideale oplossing voor het ontvangen van post voor appartementencomplexen,

Lees verder »
Stoer!

Stoer!

De flexibele oplossing De doorvoer van post of pakketten is waar de doorvoerboxen van Stoer voor zijn. Het is ideaal

Lees verder »

Deurbeslag

Deurkrukken De deurkrukken van Hardbrass zijn krukken van goede kwaliteit.  Ze komen uit Italië en daar worden veel krukken voorzien

Lees verder »

Hardbrass

Kwaliteit, design & sfeer Met deze kernwaarden werkt ons familiebedrijf al 35 jaar. Vanuit ons ruime en centraal gelegen pand

Lees verder »

Brievenbussen

Brievenbussen De brievenbussen bij Hardbrass zijn er in verschillende vormen, maten en soorten.  De verschillende soorten die wij hebben zijn

Lees verder »

Service

Onderhoud & Montage Wij leveren een groot assortiment artikelen van een brievenbus tot een deurkruk.  Daarom geven wij op onze

Lees verder »