Onderhoud & Montage

HET PRODUCT

Ieder door ons geleverd messing of roestvaststaal product wordt met de meeste zorg gefabriceerd.
Toch is het wenselijk een toelichting te geven op punten waaraan extra aandacht dient te worden besteed.

Onze messing producten worden standaard voorzien van een 2-componenten Epoxy laklaag welke een grote weerstand biedt tegen invloeden van buiten. Desondanks is het mogelijk om met een scherp voorwerp krassen te veroorzaken. Hierbij moet u denken aan sieraden, sleutels etc. Een eenmaal gekrast product verliest zijn weerstand tegen weerinvloeden. De gebruikte lak is niet bestand tegen oplosmiddelen welke voorkomen in verf en lijm, b.v. van vloerbedekking.

TITANIUM COATING PRODUCTEN (PVD)

De oppervlakte van een gedeelte van ons assortiment is voorzien van een Titanium PVD coating. Dit staat dan altijd op de verpakking vermeld. Deze behandeling geeft de oppervlakte van dit product een optimale bescherming tegen invloeden van buitenaf en slijtage. De coating is dermate sterk dat wij er een levenslange garantie op geven tegen slijtage of verweren van de coating. 

Deze coating is te reinigen met een vochtige spons. Kalkresten kunt u verwijderen met een een antikalk-middel.
Heeft u last van hardnekkige aanslag op een product? Dan kunt u met de zachte kant van een schuursponsje en een antikalkmiddel deze aanslag verwijderen.
Na het schoonmaken kunt u het product voorzien van een roestvaststaalreiniger, deze laat een film achter die direct beschermt tegen aanslag.

ONDERHOUD

Wij adviseren om na gebruik van verf dan wel het leggen van vloerbedekking enige dagen te wachten voordat u onze producten monteert. Bij het opnieuw schilderen van deuren etc. dient het beslag tijdelijk verwijderd te worden.

Het spreekt vanzelf dat het gebruik van agressieve reinigingsmiddelen en schuurmiddelen ongewenstis. Het enige onderhoud welk onze producten vragen is het opwrijven met en droge, zachte doek.
Roestvaststalen producten regelmatig reinigen met een roestvaststaalreiniger. Gebruik bij onderhoud geen staalwol. Het staalwol laat staalsplinters achter welke na verloop van tijd absoluut gaan corroderen!