EN normering EN1906

Over EN1906

Deze Europese norm specificeert testmethoden en vereisten voor deurbeslag. Hierbij wordt er volgens Europese richtlijnen een aantal zaken getest zoals de hoeveelheid bedieningsmomenten, toelaatbare speling en ander zaken. Ook de corrosiebestendigheid voor verende en ongeveerde deurkrukken op langschilden of rozetten wordt hierbij getest. Deze Europese norm is alleen van toepassing op deurkrukken en knoppen die een grendel of een slot en andere apparaten bedienen. De uitkomst van deze testen zorgt er in ons assortiment vaak voor dat een artikel een klasse 3 of klasse 4 certificeren verkrijgt. Op verschillende artikelen in ons assortiment is deze EN1906 certificering van toepassing. 

Is het belangrijk voor mijn product?

Dat is misschien de belangrijkste vraag om te stellen bij de EN1906 normering. Bij de EN normeringen gaan ze uit van de volgende stelregels.

Klasse 1 | Het artikel wordt niet veel gebruikt. Bijvoorbeeld binnendeuren van een woning.

Klasse 2 | Normale gebruikshoeveelheid. Bijvoorbeeld de binnendeuren van kantoorpanden.

Klasse 3 | De deurkruk wordt veel gebruikt. Zoals bij openbare gebouwen.

Klasse 4 | De deurkruk wordt veel gebruikt. Zoals bij openbare gebouwen, waar kans op heftig gebruik aanwezig is.

In sommige woningen en projecten wordt een EN certificering gevraagd en is het makkelijk om deze standaard aan te bieden. Wanneer je onze artikelen in klasse 1 of 2 gaat gebruiken is een EN certificering wat ons betreft minder hard nodig. Van als onze artikelen mag je verwachten dat ze in tot openbare gebouwen bruikbaar zijn.

Ons deurbeslag uit de Shuffle serie heeft in sommige uitvoeringen een EN1906 classificering. Zo zijn de ronde en vierkante rozetten voorzien van een klasse 3 certificering en de langschilden voorzien van een klasse 4 certificering. Op aanvraag kunnen wij ook onze ovale én rechthoekige rozetten voorzien van een EN1906-4 uitvoering.

Ook in onze DND collectie zijn er verschillende modellen voorzien van een EN1906 klasse 3 classificering. Alle deurkrukken geleverd met een VIS rozet hebben deze klasse. Echter is het altijd mogelijk om een deurkruk die niet wordt geleverd met dit rozet alsnog te voorzien van een VIS rozet.

In onze Lissabon serie leveren wij onze deurkrukken op een specifiek dun rozet. Hierbij is de kruk vast aan het rozet en geveerd. De classificatie van dit artikel is EN1906-2