DND handles with care

DND
handles with care

Er zijn gebieden in Italië waar de combinatie van geschiedenis en de verhalen van mensen een krachtige mengeling worden. Één van die plaatsen is Val Sabbia, een regio net onder de Italiaanse Alpen nabij Brescia. Begrensd door het Gardameer in het oosten en Val Trompia in het westen.

Deze vallei staat bekend om zijn historische roeping voor de bewerking van metalen, het maken van staal en het fabriceren van sterke objecten. Vroeger door de hamer te hanteren, door te gieten of met een spuitgiet techniek. Deze oude smederijen zijn in de loop van de tijd getransformeerd tot solide industriebedrijven.

Dit is het verhaal van Angelo Martinelli, die met zijn broers in 1968, in de stad Nozza het bedrijf FMN Martinelli (Fratelli Martinelli Nozza) oprichtten. Het familiebedrijf specialiseert zich in de productie van handgrepen en accessoires voor deuren en ramen.

Het handelsmerk DND werd in 1998 opgericht met als doel het aanbieden van hoogwaardige producten op de markt, dankzij samenwerking met vooraanstaande ontwerpers.

Vandaag is Dnd, geholpen door Vilma Martinelli, een belangrijk bedrijf met 50 jaar geschiedenis.

Een bedrijf waarin de derde generatie van het gezin, zoon en dochter Pietro en Simona ook een actieve rol spelen in het creëren van een succesvolle balans van vakmanschap, ervaring en innovatie.

Vandaag de dag speelt DND een sleutelrol binnen het bedrijf in Nozza.

Prachtig design

 

DND ontwikkelt producten en moedigt daarmee een netwerk van ambachtelijke bedrijven aan om specifieke fases van de productie en afwerking te creëren.

DND streeft ernaar om ideeën van het Italiaans en internationaal design te creëren en stelt daarbij de productie know-how ten dienste van de creativiteit van ontwerpers en architecten.

Documentatie aanvraag en/of een bezoek aan onze showroom

Om een goed overzicht te krijgen van de DND collectie voorzien wij u graag van een goede documentatie en bemonstering.

Via onderstaand formulier kunt u deze documentatie en bemonstering aanvragen. De beknopte documentatie met de Nederlandse DND brochure met voorraad modellen, de uitgebreide documentatie bestaande de DND brochure (NL), de architecten brochure (EN) en de complete catalogus (EN). Het is ook mogelijk om een afspraak te maken in onze showroom. Hier kunnen wij alle modellen laten zien, informatie geven over DND en het volledige architecten en stylisten pakket meegeven.

Bekijk de DND brochure digitaal